Het franse huis

Ons huisje is gelegen op de top van een dal met prachtige verre uitzichten, vol op het zuiden.

Aan de voorkant de hele dag zon, met een heerlijk zonneterras. Aan de zijkant van het huisje ligt ook een gezellig terras waar u ook lekker in de schaduw kunt verblijven.

Ons huisje staat niet eenzaam maar ligt aan de rand van het prachtige dorp Chalencon. Het uit de 16e eeuw gedateerd huisje is charmant gelegen naast een oude zijdefabriek die aangedreven werd door een stroompje, dat als u op het terras zit zachtjes hoort kabbelen. Heerlijk ontspannen met bijvoorbeeld een boek genietend van de rust en het uitzicht.

Vanaf de woonkamer en de terrassen kunt u genieten van de uitzichten.
Het huis is sfeervol ingericht en van alle gemakken voorzien. Een volledig ingerichte keuken, badkamer, toilet, woonkamer, slaapkamers, tv , radio, wasmachine, strijkijzer etc. Op de slaapverdieping treft u 2 slaapvertrekken. 1 met een ruim 2 persoonsbed en de andere met 3 éénpersoons bedden.

U kunt de auto niet direct naast ons huisje parkeren, daar is het pad te smal voor. Wel zijn er parkeervakken onder aan de oprit voor de bewoners van ons huis en onze buren.Nadat u geparkeerd hebt, moet u nog ongeveer 50 meter naar beneden lopen om ons huisje te bereiken. Overigens zijn er ook elders in het dorp geschikte parkeerplekjes gecreëerd.

In het dorp zit een bakkerswinkeltje /kruidenierswinkeltje,  goede restaurantjes, enkele terrasjes waar u gezellig kunt zitten, cave (wijnkelder) en een VvV winkeltje. Voor de grote boodschappen bent u aangewezen op het eveneens mooie dorp Vernoux en Vivarais.
Vernoux en Vivarais ligt op 6 km. afstand en heeft een grote Intermarche, 2 hele goede Boulangeries/Patteseries waar u een royaal aanbod hebt in heerlijk verse (stok)broden, croissants, chocolade en gebakjes.
Ook zijn er genoeg andere winkeltjes waar u lekker kunt snuffelen of uw krantje kunt kopen.

U kunt ook kiezen om te shoppen in Lamastre (www.lamastre.fr) op nog geen 16 kilometer afstand. Lamastre is een gezellig dorp waar van alles te koop is. Ook hier is een grote intermarche (supermarkt) waar u  alles kunt kopen. Gezellige winkeltjes en een tal van terrasjes en goede restaurantjes.
Elke dinsdagochtend is er een grote markt, deze markt is het bezoeken waard. Het is er altijd gezellig en druk bezocht.
Ook kunt u in Lamastre een gezellige bierbrouwerij bezoeken en een traditioneel gebrouwen biertje proeven ( www.leschopesdumolin.com) of bezoek tal van wijncaves in de omgeving.

Een 2cv besturen is fantastisch en
gaat nèt even anders, het is een
belevenis op zich.
Het plezier, het onthaasten, het
lachen, het schakelen en overhellen
in bochten, heerlijk.
Ongetwijfeld zie je zo af en toe een
Eend voorbij komen tijdens de wat
warmere dagen van het jaar.
Je hoort ze van ver al aankomen
rijden, het ronkelende motortje, het
‘’lelijke’’uiterlijk en wellicht komen
zelfs de nostalgische gevoelens van
vroeger weer naar boven.
Zat u vroeger ook op de
achterbank van de Eend?
terras2.jpgwoonkamer.jpgterras.jpg15-08-03.jpg

Www.gites.nl Aangeboden door Www.gites.nl - Vakantiehuizen voor levensgenieters in Frankrijk